Coraz częściej dostrzec można, że kawiarnie, lodziarnie, restauracje oraz inne lokale, szczególnie te w miejscowościach turystycznych mieszczą się w małych przestrzeniach. Wiele z nich funkcjonuje w kontenerach morskich, które odpowiednio zaadaptowane tworzą doskonałe warunki oraz komfortową przestrzeń na zaplecze o charakterze gastronomicznym. Sprawdźmy, co należy wykonać, aby zaadaptować kontener morski na lokal.
Kontener morski – opłacalna inwestycja
Lokal gastronomiczny zaadaptowany w kontenerze morskim to sposób na prowadzenie działalności o wiele niższym kosztem. Na samym początku należy dokładnie zaplanować przestrzeń – rozmieszczenie sprzętów oraz instalacji, stanowisk dla personelu oraz strefę klienta. Warto zwrócić uwagę, aby wszystkie instalacje oraz wyposażenie spełniało normy sanitarno-higieniczne oraz bezpieczeństwa pożarowego i ochrony zdrowia i były wykonane zgodnie z aktualnymi przepisami. Bardzo istotny jest także wygląd kontener, który powinien przyciągnąć uwagę klienta.
Jeśli jesteście zainteresowani zapraszamy do zapoznania się ze szczegółową ofertą.